Aluminium tuinbanken, misschien een goede keus voor jou?

 

Je hebt ze ongetwijfeld wel eens zien staan, die leuke gezellige bankjes onder het raam aan de voorzijde van een woning. Waar je mensen nog even fijn ziet zitten tijdens de laatste zonnestralen en genieten van gezellige buurt, heerlijk tijdens het vallen van de avond onder het genot van wat lekkers. Dit soort kleine momenten maken die mooie zomeravonden toch nog net weer een stukje mooier. En dan hebben we het alleen nog maar gehad over het effect van de iconische bankjes die veelal in voortuinen gebruikt worden, maar uiteraard ook fantastisch tot hun recht kunnen komen op diverse andere locatie rondom of misschien wel in jouw huis om een unieke vintage look te creëren. Deze bankjes zijn trouwens lang niet altijd van hout, vaak zijn dit zelfs aluminium tuinbanken.

Of mooie aluminium tuinbanken nu gebruikt worden voor de decoratie, of enkel zijn geplaatst uit praktische overweging voor de benodigde tuinmeubelen. Tuinbanken van aluminium zijn er in vele verschillende maten en stijlen en zijn daarom vaak een leuke aanvulling bij het creëren van sfeer en eigenheid. Er is namelijk altijd wel een bank te vinden die perfect bij jou, je huis en je tuin past! Echter zul je dan wel eerst een keus moeten kunnen maken uit het grote assortiment mooie aluminium tuinbanken dat er beschikbaar is.

 

Diverse maten en type aluminium tuinbanken

Populaire bankjes voor in de tuin zijn toch vaak volledig van hout. Deze zijn duurzaam, sterk, gaan snel goed samen met een tuin en geven een extra natuurlijke tint aan de indeling van je tuin. Maar hier hoef je je keus natuurlijk tegenwoordig al lang niet meer tot te beperken. Zo kun je tegenwoordig ook kunststof of aluminium tuinbanken kopen. En je verwacht het misschien niet, maar een tuinbank van aluminium is duurzamer dan je denkt.

Tijdens warme en zonnige dagen worden banken van hout wel een stuk minder snel heet dan aluminium tuinbanken. Dit komt door de natuurlijke temperatuur afvoering van het hout. Daar tegenover is aluminium een uitstekende geleider van temperatuur en kunnen daar door snel warm worden. Dat is ook een reden dat aluminium vaak gebruikt wordt voor verwarmings- en koelingssystemen. Om jezelf niet te branden tijdens extreem warme dagen, kan het een leuke en bovenal praktische overweging zijn om aluminium tuinbanken te voorzien van een paar leuke kussentjes, of misschien wel een mooie deken.

Wanneer jezelf graag een bank van aluminium wilt hebben voor in je tuin, kunnen wij deze keuze goed begrijpen. Deze tuinbanken zijn vaak lichter in gewicht en kunnen hierdoor makkelijker verplaatst worden. Wanneer je graag wilt combineren, variëren of gewoon snel genoeg krijgt van een statische indeling is dit natuurlijk een handige bijkomstigheid! Aluminium tuinbanken zijn door hun lage dichtheid zo ligt van gewicht. Waar houten tuinbanken al onderhoudsvriendelijk zijn, heb je bij een aluminium tuinbank of bij een bank van kunststof al helemaal geen omkijken meer naar het onderhoud. Deze banken kunnen zonder enige zorg het gehele jaar buiten blijven staan. Of ze nu in de regen, hagel, sneeuw, volle zon of in de harde wind staan. Aluminium tuinbanken zullen niet gaan afbladeren, roesten, scheuren of vervagen. Zodat jij alle seizoenen door zonder omkijken van je tuinbank kunt genieten. De materialen die hier tegenwoordig voor gebruikt worden zien er ook nog eens niet alleen erg mooi uit, maar evenaren steeds vaker die mooie natuurlijke look en feel van echte houten banken. Met mooie aluminium tuinbanken zit je dus letterlijk en figuurlijk altijd goed!

Maar wanneer je van plan bent om uit één van de mooie aluminium tuinbanken te kiezen om je tuin meubelen assortiment aan te vullen, zijn er echter nog een aantal extra categorieën waar je uit zult moeten kiezen. Hiervoor zetten we een aantal opties nog even op een rij. Een aantal voorbeelden van de mogelijkheden zijn als volgt:

  • Wicker aluminium tuinbanken
  • Design aluminium tuinbanken
  • Aluminium tuinbanken met of zonder rugleuning
  • Klassieke aluminium tuinbanken
  • Rope aluminium tuinbanken

 

De aluminium tuinbanken van Dutch Garden

Dutch Garden is gespecialiseerd in aluminium tuinmeubelen, zoals tuinbanken, ligbedden en tuinstoelen. Daarbij komt dat ze ook altijd innovatief zijn met hun uiteenlopende designs. De prachtige ontwerpen van Dutch Garden dragen bij aan het creëren van een hele zelf samen te stellen sfeer in jouw tuin of rondom je huis. Een extra kwaliteit van deze partij, is dat zij het vanzelfsprekend vinden dat alle producten netjes worden afgeleverd en daarom hanteren ze dan ook een full service delivery. Dit houdt in dat wanneer je jouw droom bank voor buiten besteld heeft, deze netjes bij je thuis bezorgd en in jouw tuin geïnstalleerd zal worden, dit uiteraard alleen wanneer het jou het beste uitkomt.

Zit je echter nog helemaal in het oriënterende proces? Of heb je een aantal mogelijkheden die jou wel leuk lijken? Bij Dutch Garden is het de passie van de medewerkers om de klanten te helpen om samen tot de perfect keus te komen, je bent hier dan meer dan in de goede handen wanneer het gaat om het vinden van mooie aluminium tuinbanken! Zo geven zij jou geheel vrijblijvend advies op maat en kunnen ze gepersonaliseerde video’s maken waarin er diverse meubels onder de loop genomen worden. Om een nog betere impressie te geven van de eigenschappen en eventueel van de mogelijkheden door de aluminium tuinbanken in diverse opstellingen te combineren.

INSTAGRAM #tuininspiratie

#tuininspiratie