Handige tips bij de zoektocht naar nieuwe ligbedden

 

Ken je het gevoel van de eerste echte zonnestralen van het jaar? Die enorm sterke drang om geen zonnestraal onbenut te laten? Vast wel! Om hier optimaal van te kunnen genieten is het natuurlijk van belang dat je een fijn assortiment tuinmeubelen bezit. Een (grote) tuintafel, om heerlijk met zijn allen aan te eten bijvoorbeeld. Bijpassende tuinstoelen en eventueel tuinbanken mogen uiteraard ook niet ontbreken. Maar het échte genieten in de zon, doe je natuurlijk op een ligbed. Ligbedden bieden jou de mogelijkheid om heerlijk gestrekt of half gestrekt van de voorjaarszon te genieten. Daarnaast geven ligbedden net wat meer karakter aan je tuin. Het is daarom van belang dat je mooie ligbedden aanschaft, waarop het liggen elke dag een plezier is. Maar hoe kies je nou het ideale ligbed voor jou? Er zijn verschillende zaken om op te letten bij de aanschaf. Zo moet je een keuze maken wat betreft de materiaalsoort, vormen/maten, en uiteraard wil het oog ook wat. In deze blog proberen we jou te helpen met het maken van de juiste keuze.

 

Welke materiaalsoort ligbedden kies jij?

Ligbedden worden tegenwoordig gemaakt van allerlei soorten materialen. Elke materiaalsoort heeft voor- en nadelen. De vraag is, welke materiaalsoort past het beste bij jou? Om deze blog goed leesbaar te houden bespreken we hier alleen de twee meest voorkomende materialen. Hieronder worden in het kort de voordelen en de nadelen besproken van deze meest voorkomende materiaalsoorten.

Ligbedden van teakhout

  • Teakhouten ligbedden zijn vrijwel onderhoudsvrij
  • Teakhouten ligbedden zijn zeer duurzaam
  • Teakhouten ligbedden hebben een zeer mooie en natuurlijke uitstraling
  • Teakhouten ligbedden zijn goed te combineren met andere tuinmeubelen, denk bijvoorbeeld aan tuin banken, tuin stoelen of loungesets

Ligbedden van aluminium

  • Aluminium ligbedden zijn zeer onderhoudsarm
  • Aluminium ligbedden zijn zeer sterk
  • Aluminium ligbedden zijn gemakkelijk te reinigen
  • Aluminium ligbedden kunnen erg heet worden in de zon

Uiteraard zijn er nog vele andere opties beschikbaar als het gaat om de materiaalsoort voor ligbedden. Ben je geïnteresseerd in een minder vaak voorkomend materiaal? Doe dan vooral navraag bij een specialist in de winkel.

 

Wat is de geschikte soort ligbedden voor jou?

Ligbedden worden gemaakt in allerlei verschillende stijlen. Waar er vroeger veel plastic gebruikt werd, zie je dit tegenwoordig steeds meer verdwijnen. Aluminium en Teakhout zijn tegenwoordig meer en meer de standaard. Dit zie je uiteraard terug in het uiterlijk van de ligbedden. Waar vroeger vooral ontworpen werd op functionaliteit, zie je dat er tegenwoordig ook erg gelet wordt op het uiterlijk van de ligbedden. De stijl waar je dit het meeste in terug ziet, zijn de design ligbedden. Deze ligbedden zijn vaak stevig en robuust, maar toch zeer mooi te noemen. Verder zie je in deze bedden dat er steeds vaker wordt gekozen voor een combinatie van verschillende materialen. Zo zie je bijvoorbeeld regelmatig de combinatie tussen teakhout en olefin, wat zeer fraai oogt. Verder worden bijvoorbeeld de Scandinavische stijl ligbedden steeds populairder. Dit zijn bedden met een simplistisch design die een rustige en elegante uitstraling hebben waar veel mensen van houden. Tot slot zijn ook tuinmeubelen met de nadruk op comfort zeer in opkomst. Ligbedden van dit soort, ogen vaak modern en speels en bevatten regelmatig kleine vernuftigheden. Over smaak valt natuurlijk te twisten, het is dan ook onmogelijk om alle verschillende stijlen hier te bespreken, dit is slechts een kleine selectie. Om er echt zeker van te zijn welke stijl het beste bij jou past is het aan te raden om eens langs te gaan bij een specialist in tuinmeubelen. Zij kunnen, afgaande op jouw wensen, een ligbed zoeken dat perfect bij jou past. Het loont dan ook de moeite om hier goed de tijd voor te nemen, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

 

Hoe kies je de juiste maat ligbedden?

Hoewel het zeer logisch klinkt, zal het je verbazen hoeveel mensen niet stil staan bij het formaat ligbed dat zij aanschaffen. Niets is vervelender dan een mooie set nieuwe ligbedden besteld te hebben, om erachter te komen dat ze nét niet lekker liggen. Het is aan te raden om, voor je een set koopt, er toch echt eerst even op te gaan liggen. Ben je lang? Dan is een lang ligbed natuurlijk een absolute must. Ben je iets minder lang? Let er dan op dat je lekker kunt liggen wanneer je gestrekt ligt, maar ook zeker wanneer je half overeind zit. Biedt het ligbed dan nog steeds voldoende steun in de rug? Voelt het prettig om een tijdje op het ligbed te spenderen? Dit zijn vragen die je alleen door goed advies en uitvoerig testen kunt beantwoorden, doe dit dus ook!

 

Welke ligbedden gaan het worden?

Hopelijk heb je door het lezen van deze blog nog meer zin gekregen om een mooie nieuwe set ligbedden aan te schaffen. Het allerbelangrijkste advies wat wij kunnen geven is om langs te gaan bij een echte tuinmeubel specialist. Dutch Garden is zo’n specialist. Met een ruime showroom in Naarden en een groot team aan deskundige medewerkers is dit een zeer geschikte zaak om je te helpen bij het maken van een goede keuze. Tot slot hopen wij dat onze tips jullie gaan helpen bij de zoektocht naar mooie nieuwe ligbedden en we wensen jullie dan ook veel plezier bij de zoektocht naar het perfecte ligbed! Benieuwd of het is gelukt.

INSTAGRAM #tuininspiratie

#tuininspiratie