Met wicker tuinbanken zit je altijd goed

 

Ze staan vaak onder het raam aan de voorzijde van een woning, tuinbanken. Leuke bankjes om een gezellige en gemoedelijke sfeer te verkrijgen. Waar je mensen nog even lekker ziet zitten tijdens de laatste zonnestralen en genieten van de gezellige buurt, genietende tijdens het vallen van de avond onder het genot van een lekker hapje en een drankje. Dit soort kleine momenten maken die mooie zomeravonden toch nog net weer een stukje mooier. En dan hebben we het alleen nog maar gehad over het effect van de befaamde bankjes die veelal in voortuinen gebruikt worden, maar uiteraard ook fantastisch tot hun recht kunnen komen op diverse andere locatie rondom of misschien wel in jouw woning om die leuke vintage look te creëren. Deze bankjes zijn trouwens lang niet altijd van hout, regelmatig zijn dit ook wicker tuinbanken.

Of mooie wicker tuinbanken nu gebruikt worden voor de decoratie, of enkel zijn geplaatst uit praktische overweging voor de benodigde tuinmeubelen. Tuinbanken van wicker zijn er in vele verschillende maten en stijlen en zijn daarom vaak een leuke aanvulling bij het creëren van sfeer en eigenheid, zo gaan ze bijvoorbeeld perfect samen met een stel ligbedden van teakhout of aluminium. Echter zul je dan wel eerst een keus moeten kunnen maken uit het grote assortiment mooie wicker tuinbanken welke er beschikbaar zijn.

 

Een greep uit het assortiment wicker tuinbanken

Populaire bankjes voor in de tuin zijn toch vaak volledig van hout of aluminium. Deze zijn duurzaam, sterk, gaan snel goed samen met een tuin en versterken de natuurlijke tint van je tuin. Maar hier hoef je je keus natuurlijk tegenwoordig al lang niet meer tot te beperken. Zo kun je tegenwoordig ook kunststof wicker tuinbanken kopen. En je verwacht het misschien niet, maar een tuinbank van wicker is sterker dan je denkt en kan dan ook uitstekend tegen alle soorten weersomstandigheden.

Tijdens warme en zonnige dagen worden banken van hout wel een stuk minder snel heet dan banken van aluminium. Dit komt door de natuurlijke temperatuur afvoering van het hout. Wicker tuinbanken worden gelukkig ook niet snel heet door de zon. Maar als extra aankleden is het toch altijd wel leuk om de banken te voorzien van een paar mooie kussens. Vaak zitten deze bij de aankoop inbegrepen, echter is het bij twijfel wel verstandig om dit eerst even na te vragen.

Wanneer jezelf graag een bank van wicker wilt hebben voor in je tuin, kunnen wij deze keuze goed begrijpen. Deze tuinbanken zijn vaak mooi ligt in gewicht en kunnen hierdoor makkelijker verplaatst worden. Wanneer je graag wilt combineren, variëren of gewoon snel genoeg krijgt van een statische indeling is dit natuurlijk een handige bijkomstigheid!

Waar houten tuinbanken al onderhoudsvriendelijk zijn, heb je bij wicker tuinbanken al helemaal geen omkijken meer naar het onderhoud. Deze banken kunnen zonder enige zorg het gehele jaar buiten blijven staan. Of ze nu in de regen, hagel, sneeuw, volle zon of in de harde wind staan. Wicker tuinbanken zullen namelijk niet gaan afbladeren, roesten, scheuren of vervagen. Zodat jij alle seizoenen door zonder omkijken van je tuinbank kunt genieten. Mocht jouw wicker tuinmeubelen set toch gaan verkleuren door vocht ophoping, dan is dit eenvoudig te reinigen met lauw water en een zachter borstel. De materialen die voor wicker tuinbanken gebruikt worden zien er niet alleen erg mooi uit, maar evenaren steeds vaker die mooie natuurlijke look en feel van echte houten banken. Met mooie wicker tuinbanken zit je dus letterlijk en figuurlijk altijd goed!

Maar wanneer je van plan bent om uit één van de mooie wicker tuinbanken te kiezen om je tuin meubelen assortiment aan te vullen, zijn er echter nog een aantal elementen waar het verstandig is om even naar te kijken. Wicker kent weinig nadelen. Waar je wel op moet letten bij het aanschaffen van wicker tuinbanken, is dat het kan verkleuren en verslappen. Hierdoor kunnen de banken breken, echter is dit alleen het geval bij wicker van mindere kwaliteit. Hierbij heeft de wicker op voorhand al een kortere levensduur dan wicker tuinbanken van hoge kwaliteit. Je kunt de kwaliteit makkelijk herkennen aan de vorm: ronde of half ronde draad en van groot belang is het merk van de tuinmeubelen. Een partij waarbij je altijd zeker weet dat er enkel en alleen topkwaliteit wicker gebruikt wordt, is Dutch Garden. Zij verkopen dan ook uitsluitend de beste wicker tuinbanken van de beste merken.

 

De wicker tuinbanken van Dutch Garden

Dutch Garden is gespecialiseerd in duurzame en mooie tuinbanken. Daarbij komt dat ze ook altijd innovatief zijn met hun uiteenlopende designs. De prachtige ontwerpen bij Dutch Garden dragen bij aan het creëren van een hele zelf samen te stellen sfeer in jouw tuin of rondom je huis. Een extra kwaliteit van Dutch Garden is dat zij het vanzelfsprekend vinden dat alle producten netjes worden afgeleverd en daarom hanteren ze dan ook een full service delivery. Dit houdt in dat wanneer je jouw droom bank voor buiten besteld hebt, deze netjes bij je thuis bezorgd wordt en in jouw tuin geïnstalleerd zal worden, dit uiteraard alleen wanneer het jou het beste uitkomt.

Zit je echter nog helemaal in het oriënterende proces? Of heb je een aantal mogelijkheden die geschikt zijn voor jou? Bij Dutch Garden is het de passie van de medewerkers om klanten te helpen om samen tot de perfect keus te komen, je bent hier dan meer dan in goede handen wanneer het gaat om het vinden van mooie wicker tuinbanken! Zo geven ze jou geheel vrijblijvend advies op maat en kunnen ze gepersonaliseerde video’s maken waarin er diverse meubels onder de loop genomen worden. Om een nog betere impressie te geven van de eigenschappen en eventueel van de mogelijkheden door de wicker tuinbanken in diverse opstellingen te combineren.

INSTAGRAM #tuininspiratie

#tuininspiratie