Teak ligbedden, relaxen in stijl

 

Heb je een ontzettende drukke baan? Heb je wel eens het idee dat je geleefd wordt? Zou je wel eens wat vaker tijd voor jezelf willen hebben om helemaal tot rust te komen? Echte ontspanning begint bij een set prachtige tuinmeubels om heerlijk op te relaxen in de tuin. Dé tuinmeubels die hier bij uitstek geschikt voor zijn, zijn natuurlijk ligbedden. Er is een enorme hoeveelheid keuzes die je kunt maken wat betreft ligbedden. Zo heb je onder andere verschillende materialen (bijvoorbeeld teak en aluminium). Deze blog zal ingaan op één van deze materialen, namelijk teakhout. Teak ligbedden zijn een genot voor echte tuinliefhebbers, ze zijn eenvoudig te combineren met allerlei andere tuinmeubelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan mooie aluminium tuinbanken, wicker loungesets en nog veel meer. Het is dan wel belangrijk dat je teak ligbedden kiest van een goede kwaliteit. Daar helpen we je graag verder bij met deze blog. Hopelijk wordt het zo eenvoudiger om een keuze te kunnen maken voor de perfecte teak ligbedden.

Omdat er zoveel verschillende mensen zijn, met verschillende lichaamsbouwen en smaken is het voor jou belangrijk dat je een geschikte set teak ligbedden kiest. Hopelijk laat jij je inspireren en kies je voor goede kwaliteit teak ligbedden die het beste bij jou, jouw lichaam en jouw tuin passen. Hierdoor kun je straks heerlijk tot rust komen op jouw splinternieuwe teak ligbedden.

 

Wat is teakhout?

Teakhout is hout dat afkomstig is van de Tectona Grandis boom (ook wel de teakboom genoemd). Deze boom groeit voornamelijk in het Zuidoosten van Azië, hier komt dan ook het meeste teak vandaan. Teakhout is bijzonder geschikt voor binnen- en buitenmeubelen als tuinbanken, ligbedden en loungesets omdat het een sterke en duurzame houtsoort is. Teak is van nature een vettige houtsoort die nauwelijks splintert. Hierdoor blijven zelfs teakmeubels die buiten staan zonder onderhoud zeer fraai. Zoals je leest is teak een perfecte houtsoort voor gebruik, zowel binnen als buiten. Daarnaast heeft teak ook een prachtige uitstraling. Voor iedere stijl interieur is er wel een teakmeubel te vinden. Van mooie teak tuinstoelen heb je je leven lang plezier. Mede door het duurzame karakter en door de tijdloze uitstraling.

 

Verschillen in kwaliteit teakhout

Teak Tuinstoelen kan je maken van A, B of C kwaliteit. Wat vaak gebeurt is dat B/C kwaliteit wordt verkocht als A kwaliteit en met de prijs van A-kwaliteit. A kwaliteit teakhout is de beste kwaliteit die gebruikt kan worden voor teak tuinstoelen, hier zit geen spinthout in en is het meest duurzaam. B/C kwaliteit teakhout zijn meubelen met veel spinthout, vaak zijn deze gekleurd en/of chemisch behandeld maar wel hetzelfde geprijsd als A- kwaliteit meubelen.

Spinthout is jong teakhout, wat vaak verkocht wordt als A-kwaliteit teakhout. Dit is het alleen niet. Wanneer je een boom door snijdt. Is spinthout de buitenste rand. De kern en een aantal ringen daarbuiten is A-kwaliteit. Spinthout heeft als functie om de stam te voeden, dit is van nature zachter en zal ook sneller kapot gaan wanneer het in meubelen wordt verwerkt. Wanneer je een set teak tuinstoelen wilt aanschaffen is het dus belangrijk dat je zoekt naar A-kwaliteit.

 

Hoe kies je de juiste maat teak ligbedden?

Hoewel het zeer logisch klinkt, zal het je verbazen hoeveel mensen niet goed nadenken over het formaat ligbed dat zij aanschaffen. Niets is vervelender dan een mooie set nieuwe teak ligbedden besteld te hebben, om erachter te komen dat ze totaal niet lekker liggen. Het is aan te raden om, voor je een set koopt, er echt eerst even op te gaan liggen. Ben je lang? Dan is een lang ligbed natuurlijk een absolute must. Ben je iets minder lang? Let er dan op dat je lekker kunt liggen wanneer je gestrekt ligt, maar ook wanneer je half overeind zit. Biedt het ligbed dan nog steeds voldoende steun? Voelt het prettig om een tijdje op het ligbed te liggen? Dit zijn vragen die je alleen door goed advies en uitvoerig testen kunt beantwoorden, doe dit dus ook!

 

Welke teak ligbedden gaan het worden?

Hopelijk heb je door het lezen van deze blog nog meer zin gekregen om een mooie nieuwe set ligbedden te kopen. Het belangrijkste advies wat wij kunnen geven is om langs te gaan bij een echte tuinmeubel specialist. Dutch Garden is zo’n specialist. Met een ruime showroom in Naarden en een groot team aan deskundige medewerkers is dit een zeer geschikte zaak om je te helpen bij het maken van een goede keuze. Tot slot hopen wij dat onze tips je gaan helpen bij de zoektocht naar mooie nieuwe teak ligbedden en we wensen jullie dan ook veel plezier bij de zoektocht naar het perfecte ligbed! Benieuwd of het is gelukt.

 

De service van Dutch Garden

Nu is het alleen nog een kwestie om de juiste teak ligbedden te kiezen. Dutch Garden heeft een uitgebreide collectie teak ligbedden in zijn assortiment. Dutch Garden heeft diverse topmerken in huis en voorziet u graag van deskundig advies. Uniek is ook de videopresentatie service. Op verzoek filmt Dutch Garden alvast de tuinmeubelen waarin u geïnteresseerd bent. Zo krijg u alvast een perfecte  indruk van wat u kunt verwachten. Dat is vooral handig als u van plan bent om online te bestellen. Wanneer u bij Dutch Garden een aankoop doet dan wordt deze helemaal gemonteerd af afgeleverd bij jou in de tuin en zetten het op de juiste plek. Nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje op onze website of kom langs en onze showroom in Naarden!

 

Tot slot…

Tot slot wensen wij jou heel veel succes en plezier met de zoektocht naar jouw nieuwe teak ligbedden. Vergeet er vooral niet van te genieten!

INSTAGRAM #tuininspiratie

#tuininspiratie