Teak tuinbanken, vast wel eens van gehoord toch?

 

Je hebt ze ongetwijfeld wel eens zien staan, die leuke gezellige bankjes onder het raam aan de voorzijde van een woning. Waar je mensen nog even fijn ziet zitten tijdens de laatste zonnestralen en genieten van gezellige buurt, heerlijk tijdens het vallen van de avond onder het genot van wat lekkers. Dit soort kleine momenten maken die mooie zomeravonden toch nog net weer een stukje mooier. En dan hebben we het alleen nog maar gehad over het effect van de iconische bankjes die veelal in voortuinen gebruikt worden, maar uiteraard ook fantastisch tot hun recht kunnen komen op diverse andere locatie rondom of misschien wel in jouw huis. Misschien wist je het nog niet, maar dit zijn veelal teak tuinbanken.

Of teak tuinbanken nu gebruikt worden als decoratieve sier objecten, of enkel zijn toegevoegd uit praktische overweging binnen uw leefomgeving. Teak tuinbanken zijn er in vele verschillende maten en stijlen en zijn daarom vaak een leuke aanvulling bij het creëren van sfeer en eigenheid. Er is namelijk altijd wel een bank te vinden die perfect bij jou past! Echter zul je dan wel eerst een keus moeten kunnen maken uit het grote assortiment tuinbanken dat je tot je beschikking hebt.

 

Een aantal verschillende teak tuinbanken

Populaire bankjes voor in de tuin zijn toch vaak volledig van hout. Deze zijn duurzaam, sterk, gaan snel goed samen met een tuin en geven een extra natuurlijke tint aan de indeling van je tuin. Tijdens warme en zonnige dagen worden teak tuinbanken niet snel heet door de zon dankzij de goede natuurlijke temperatuur geleiding van het teak hout. Dit zorgt voor extra comfort en gebruiksgemak. Verder zijn teak tuinbanken gemakkelijk in het onderhoud en kunnen daarom ook met minimale zorg gerust alle seizoenen buiten blijven staan zodat jij er zelf van kunt blijven genieten. Waarom wij zo weg zijn van teak hout en je adviseren om voor deze hout soort te kiezen? Met teak tuinbanken zit je namelijk letterlijk en figuurlijk altijd goed! Een enkel van de eigenschappen van deze houtsoort zijn als volgt: Teak is erg sterk en daarom een zeer duurzame keus die prima tegen een stootje kan. Teak geeft snel een natuurlijke warme sfeer aan je tuin mee, is makkelijk te combineren en heeft in verhouding erg weinig onderhoud nodig.

Wanneer je liever een ander materiaal dan teak wilt hebben, kun je natuurlijk ook voor kunststof kiezen. Kunststof bankjes zijn vaak lichter dan teak tuinbanken en kunnen hierdoor makkelijker verplaatst worden. Wanneer je graag wilt combineren, variëren of gewoon snel genoeg krijgt van een statische indeling is dit natuurlijk een handige bijkomstigheid! Waar teak tuinbanken al onderhoudsvriendelijk zijn, heb je bij een tuinbank van kunststof al helemaal geen omkijken meer naar het onderhoud. Deze banken kunnen zonder enige zorg het gehele jaar buiten blijven staan. Of ze nu in de regen, hagel, sneeuw, volle zon of in de harde wind staan. Tuinbanken van kunststof zullen niet gaan afbladeren, roesten, scheuren of vervagen. Wanneer je echter zoveel mogelijk een natuurlijke look en feel wil creëren, kun je toch beter niet uit kunststof maar uit teak tuinbanken kiezen. Deze zullen namelijk toch meer samen blenden met de natuur.

Maar wanneer je van plan bent om uit één van de teak tuinbanken te kiezen om je tuin meubelen assortiment aan te vullen, zijn er echter nog een aantal extra categorieën waar je uit zult moeten kiezen. Hiervoor zetten we een aantal opties nog even op een rij. Een greep uit de selectie aan mogelijkheden zijn dan ook:

  • Wicker teak tuinbanken
  • Design teak tuinbanken
  • Teak tuinbanken met of zonder rugleuning
  • Klassieke teak tuinbanken

 

De duurzame teak tuinbanken van Dutch Garden

Dutch Garden is gespecialiseerd in duurzame en mooie teak tuinmeubelen als teakhouten tuinbanken, teakhouten ligbedden en teakhouten tuinstoelen. Ze zijn daarbij ook altijd innovatief met hun uiteenlopende designs. De prachtige ontwerpen van Dutch Garden dragen bij aan het creëren van een hele zelf samen te stellen sfeer in jouw tuin of rondom je huis. Een extra kwaliteit van deze partij, is dat zij het vanzelfsprekend vinden dat alle producten netjes worden afgeleverd en daarom hanteren ze dan ook een full service delivery. Dit houdt in dat wanneer je jouw droom bank voor buiten besteld heeft, deze netjes bij je thuis bezorgd en in jouw tuin geïnstalleerd zal worden, dit uiteraard alleen wanneer het jou het beste uitkomt.

Zit je echter nog helemaal in het oriënterende proces? Bij Dutch Garden is het de passie van de medewerkers om de klanten te helpen om samen tot de perfect keus te komen, je bent hier dan meer dan in de goede handen wanneer het gaat om het vinden van droom teak tuinbanken! Zo geven zij jou geheel vrijblijvend advies op maat en kunnen ze gepersonaliseerde video’s maken waarin er diverse meubels onder de loop genomen worden. Om een nog betere impressie te geven van de eigenschappen en eventueel van de mogelijkheden door de teak tuinbanken in diverse opstellingen te plaatsen.

INSTAGRAM #tuininspiratie

#tuininspiratie