Wat is voor jou de perfecte tuinbank?

 

Vaak zie je ze bij mensen voor het huis onder het raam staan. Zo’n pittoreske en schattige tuinbank. Het geeft snel en simpel een hele eigen sfeer aan een huis. Doorgaans staan deze echter alleen maar voor de sier aan de voorkant van het huis. Het is dan ook extra leuk wanneer je mensen ‘s-avonds nog even lekker ziet genieten van de laatste zonnestraaltjes en alle gezelligheid die hun buurt te bieden heeft. Om dit helemaal perfect te maken kunnen lekkere drankjes en hapjes natuurlijk niet ontbreken. Wanneer momenten zoals deze mogelijk zijn, worden die toch al fijne zomeravonden nog net even extra fijn.

Maar je hoeft je je natuurlijk zeker niet te beperken tot enkel de voortuin als het gaat om het vinden van de perfecte plaats van jouw mooie tuinbank. En natuurlijk hoef je een tuinbank ook echt niet alleen maar voor de sier te gebruiken, het tegendeel zelfs! Heb je bijvoorbeeld net een nieuwe tuintafel gescoord? Probeer deze eens te combineren met een nieuwe mooie tuinbank. Een tuinbank kan soms juist veel praktischer zijn dan tuinstoelen in combinatie met een tuintafel. Daarnaast valt een tuinbank goed te combineren met andere tuinmeubelen, zoals bijvoorbeeld een set mooie ligbedden van aluminium of teakhout.

Wellicht ben je nu wel overtuigd of was je dat al lang en wil je dolgraag die perfecte nieuwe mooie tuinbank vinden waar jouw tuin al zo lang om schreeuwt. Bij het makkelijker maken van je keuze, of om je wat extra richtlijnen mee te geven, hopen wij je hier wat handige aanknopingspunten mee te geven.

 

De tuinbank: zoveel stijlen en soorten beschikbaar!

Vaak is een populaire keus bij het aanschaffen van een mooie tuinbank om er één (of natuurlijk meerdere) van hout te kiezen. Hout is sterk, duurzaam en vloeit vrijwel altijd goed samen met de tuin. Hout versterkt daarbij het natuurlijke gevoel van de tuin vaak ook nog eens extra. Het materiaal van een houten tuinbank zit vaak niet alleen comfortabel mits deze goed is afgewerkt, maar de goede natuurlijke temperatuur geleiding van het hout draagt hier ook uitstekend aan bij! Zo wordt een tuinbank van hout niet snel warm wanneer deze de hele dag in de brandende zon staat. Een houten tuinbank is verder makkelijk te onderhouden. Dit zorgt ervoor dat jouw mooie tuinbank met minimale zorg gerust alle seizoenen van het jaar buiten kan blijven staan. Dat betekent minimale zorg, maar toch het hele jaar door maximaal genieten van jouw tuinbank! Wanneer het gaat om gebruiksvriendelijkheid en comfort zijn dit zeker geen overbodige factoren bij het kiezen van de perfect tuinbank.

Mocht je overtuigd zijn en zelf ook graag een houten tuinbank willen hebben, dan adviseren wij om voor een tuinbank van Teak hout te gaan. Deze houtsoort staat er om bekend dat hij zeer sterk en duurzaam is. Handig wanneer je wel eens van opstelling wil veranderen, teak hout kan namelijk prima tegen een stootje. Daarbij zorgt een Teak tuinbank voor een natuurlijke sfeer in je tuin en zijn ze altijd goed te combineren.

Mocht je voor de nieuwe bank in je tuin toch liever ander materiaal dan hout willen hebben, dan kun je natuurlijk altijd nog voor een kunststof tuinbank kiezen. Vaak zijn deze banken ook nog wat lichter dan banken van hout. Dit is dus een praktische overweging om te nemen wanneer je regelmatig wil variëren met de indeling van je tuin meubelen. Bij een kunststof tuinbank heb je al helemaal geen omkijken meer naar het onderhoud. Wil je je bank namelijk het hele jaar buiten laten staan? Dat is geen enkel probleem, een kunststof tuinbank kan namelijk uitstekend tegen alle verschillende belastingen die moeder natuur te bieden heeft. Zo zullen ze niet gaan roesten, scheuren, afbladeren of gaan vervagen. Steeds vaker en beter evenaren deze tuinbanken ook nog eens de natuur getrouwe look en feel van de echte houten tuinbanken.

Wanneer je al zeker lijkt te zijn van wat voor materialen je wil gebruiken voor je tuin meubelen, zijn er wellicht toch nog een aantal varianten die het overwegen waart zijn. Varianten die voornamelijk gebruikt worden en waar wij je ook uit adviseren om uit te kiezen zijn als volgt:

  • Een Teak tuinbank
  • Een Wicker tuinbank
  • Een Design tuinbank
  • Een kunststof tuinbank
  • Een tuinbank met of zonder rugleuning
  • Een klassieke tuinbank

Wat je smaak ook is, er is altijd wel een mooie tuinbank te vinden!

 

Een tuinbank van Dutch Garden

Specialisten in duurzame houten tuinbanken of in wat voor duurzame tuinmeubel dan ook, zijn de vakmensen van Dutch Garden. En laat het dan ook nog eens hun passie zijn om mensen te helpen bij het vinden van de voor hun perfecte nieuwe tuinmeubelen. De ontwerpen van Dutch Garden zijn innovatief en uiteenlopend. Je kunt hier dan ook altijd wel een perfecte mooie tuinbank vinden. Mocht je online bij Dutch Garden een mooie tuinbank gezien hebben, maar ben je niet in staat om bij hen langs te komen in Naarden. Dan hebben zij een uniek concept waarbij ze met veel plezier een persoonlijke advies video voor je kunnen maken. Mocht je namelijk graag eerst meer beelden zien in combinatie van mogelijke opstellingen, dan ben je ook online bij deze partij aan het juiste adres.

INSTAGRAM #tuininspiratie

#tuininspiratie