Wat zijn nu eigenlijk de perfecte tuinbanken?

 

Je hebt ze ongetwijfeld wel eens zien staan, die schattige pittoreske tuinbanken onder het raam aan de voorzijde van een woning. Waar je mensen nog even fijn ziet genieten van de laatste zonnestralen en de gezelligheid van de buurt, heerlijk tijdens het vallen van de avond onder het genot van een hapje en een drankje. Dit soort kleine momenten maken die mooie zomeravonden toch nog net weer een stukje mooier. En dan hebben we het alleen nog maar gehad over het effect van de iconische tuinbanken die veelal in voortuinen gebruikt worden, maar uiteraard ook fantastisch tot hun recht kunnen komen op diverse andere locatie rondom of misschien wel in jouw huis.
Of tuinbanken nu gebruikt worden als decoratie voor de sier, of enkel bedoeld zijn als een praktische toevoeging binnen uw leefomgeving. Tuinbanken zijn er in vele verschillende maten en stijlen en zijn daarom vaak een leuke aanvulling bij het creëren van sfeer en eigenheid. Er is namelijk altijd wel een bank te vinden die perfect bij jou past! Echter zul je dan wel eerst een keus moeten kunnen maken uit het grote assortiment tuinbanken dat je tot je beschikking hebt.

 

Een greep uit de diverse soorten tuinbanken
Populaire banken zijn toch vaak de houten tuinbanken. Deze zijn duurzaam, sterk, gaan snel goed samen met een tuin en geven een extra natuurlijk gevoel aan de indeling van je tuin. Tijdens warme en zonnige dagen worden deze tuinbanken niet snel heet door de zon dankzij de goede natuurlijke temperatuur geleiding van het hout. Dit zorgt voor extra comfort en gebruiksvriendelijkheid. Verder zijn houten tuinbanken gemakkelijk in het onderhoud en kunnen daarom ook met minimale zorg gerust alle seizoenen van het jaar buiten blijven staan zodat jij er zelf van kunt blijven genieten. Wanneer je kiest voor houten tuinbanken, zit je met een bank die van Teak hout gemaakt is altijd goed. Een enkel van de eigenschappen van deze houtsoort zijn als volgt: Teak is erg sterk en daarom een zeer duurzame keus die prima tegen een stootje kan. Teak geeft snel een natuurlijke warme sfeer aan je tuin, is makkelijk te combineren en heeft in verhouding erg weinig onderhoud nodig.

Wanneer je liever een ander materiaal voor je tuinbanken wil hebben, kun je natuurlijk ook voor kunststof tuinbanken kiezen. Deze tuinbanken zijn vaak lichter in gewicht en kunnen hierdoor makkelijker verplaatst worden. Wanneer je graag wilt combineren, variëren of gewoon snel genoeg krijgt van een statische indeling is dit natuurlijk een handige bijkomstigheid! Waar houten tuinbanken al onderhoudsvriendelijke zijn, heb je bij een tuinbank van kunststof al helemaal geen omkijken meer naar het onderhoud. Deze banken kunnen zonder enige zorg het gehele jaar buiten blijven staan. Of ze nu in de regen, hagel, sneeuw, volle zon of in de harde wind staan. Tuinbanken van kunststof zullen niet gaan afbladeren, roesten, scheuren of vervagen. De materialen die hier tegenwoordig voor gebruikt worden zien er ook nog eens niet alleen erg mooi uit, maar evenaren steeds vaker het mooie natuurlijke uiterlijk van de echte houten tuinbanken.

Wanneer je al wel zeker weet wat voor materialen je wil gebruiken voor je tuin meubelen, zijn er wellicht nog een aantal andere categorieën waar je uit zal moeten kiezen. Hiervoor zetten we een aantal opties nog even op een rij. Een greep uit de selectie aan mogelijkheden zijn bijvoorbeeld:

Tuinbanken teak
Tuinbanken wicker
– Tuinbanken design
Tuinbanken aluminium
Tuinbanken rope
Tuinbanken klassiek

 

De duurzame tuinbanken van Dutch Garden
Dutch Garden heeft een ruime collectie tuinmeubelen, zoals mooie ligbedden, tuinstoelen en tuintafels. Bovenal zijn zij gespecialiseerd in het maken van duurzame en mooie tuinbanken en ze zijn daarbij dan ook altijd innovatief met hun uiteenlopende designs. De prachtige ontwerpen van Dutch Garden dragen bij aan het creëren van een hele zelf samen te stellen sfeer in jouw tuin of rondom je huis. Een extra kwaliteit van deze partij, is dat zij het vanzelfsprekend vinden dat alle producten netjes worden afgeleverd en daarom hanteren ze dan ook een full service delivery. Dit houdt in dat wanneer je jouw droom bank voor buiten besteld heeft, deze netjes bij je thuis bezorgd en in jouw tuin geïnstalleerd zal worden, dit uiteraard alleen wanneer het jou het beste uitkomt.
Zit je echter nog helemaal in het oriënterende proces? Of heb je een aantal mogelijkheden die jou wel leuk lijken? Bij Dutch Garden is het hun passie om de klanten te helpen om samen tot de perfect keus te komen, je bent hier dan meer dan in de goede handen wanneer het gaat om het vinden van droom tuinbanken! Zo geven zij jou geheel vrijblijvend advies op maat en kunnen ze gepersonaliseerde video’s maken waarin er diverse meubels onder de loop genomen worden om een nog betere impressie te geven van de eigenschappen en eventueel van de mogelijkheden door de tuinbanken in diverse opstellingen te plaatsen.

INSTAGRAM #tuininspiratie

#tuininspiratie